КАК ДА СЕ СДОБИЕМ С ГЛАДКА КОЖА?

Beauty

Отговорът е учудващо лесно. Пречистване, ексфолиране и хидратиране. Всичко зависи също от вида козметика , която ще използвате. Широко известна, природна, екологична или такава, горещо препоръчана от други потребители козметика обикновено е най-добрия вариант. Добър ефект също се генерира от грижи за кожата проведени с помощта на висококачествена козметика.

Нещо повече, състоянието на кожата на лицето ви зависи до голяма степен от вас, вашето постоянство и това дали използвате козметиката правилно или не.

Първият етап на грижата за тена е премахване на грима и изчистване. За да премахнете грима, използвайте лосион (ако кожата ви е суха,) мицеларен лосион за почистване (ако кожата ви е нормална) или фармацевтични препарати (ако кожата ви е чувствителна или имате акне.) Поставете малко количество от козметичния продукт върху памучен тампон и го натиснете върху кожата. Изчакайте за известно време, докато гримът започне да се размеква и след това почистете кожата с тонер. Ако страдате от акне или черни точки, препоръчително е да използвате тонери с киселинни добавки. По такъв начин ще елиминира несъвършенствата на тена. Не е изненада че хора, които имат суха кожа трябва да се възползват от широк спектър от овлажняващи козметични продукти.

Ексфолиране на кожата е още един етап на грижата за лицето. Със сигурност последователността и съставът на ексфолианта за лице трябва да съответства на типа на кожата. Ензимни ексфолианти за лице могат да направят чудеса за хората, които имат чувствителен тип кожа. Вие няма да развалите тена, защото процеса на ексфолиация се извършва при омекнали кожни клетки, в резултат на действието на растителните ензими. Дребнозърнести или едрозърнести ексфолианти за лице принадлежат към механичните техники за ексфолиация на кожата. Те са в състояние да обелят по-големи повърхности на кожата на лицето много по-бързо.

Веднага след като ексфолирате кожата си, нанесете маска за лице. Можете да избирате между различни видове козметика, като се започне от белещите се еднократни маски, през маски за лице, които не се нуждаят от изплакване, и накрая с онези, които изсъхват върху лицето, създавайки един вид предпазна мембрана. Най-популярни са маски за лице от глина. Изберете подходящия цвят на маските, тъй като той определя свойствата, които продукта притежава. Еднакво успешни са маските за лице, приготвени у дома от продуктите, които държите във вашите шкафове. Например, маска за лице с овесени ядки или тези с мед или авокадо.

Последният етап на грижата за кожата лицето е хидратацията. Трябва да се помни, непосредствено след измиване на маската за лице, особено тази, имаща хидратиращи функции, кожата на лицето може да бъде суха или опъната. За да се хидратира, използвайте крем или масло. Естествено, вземете козметиката съответстваща на вашия тип кожа, състоянието на лицето ви в момента и сезона. Да уточним, мазните кремове са по-добри, когато се използват през зимата и работят най-добре при сух тип кожа. Очевидно е, че леките кремове ще поддържат лицето по време на горещите летни дни и дават комфорт за мазна и комбинирана кожа.