ДНЕВЕН ГРИМ ЗА КОЖА С АКНЕ – СТЪПКА ПО СТЪПКА.

Ежедневния грим за лицето трябва да бъде деликатен и естествено изглеждащ. Следователно е препоръчително да се използва козметика в умерени количества. Ако сте човек, борещ се с акне, потърсете продукти съдържащи антибактериални, минерални и естествени вещества. Най-благоприятна е наличната в аптеките козметика. Благодарение на тези козметични продукти, вие не само ще имате безупречен грим, но това ще ви помогне и да се борите с акнето.

Стъпка 1. Подгответе кожата на лицето си за грим

На сутринта, кожата на лицето не изисква прочистване а освежаване. Поради тази причина третирайте я с енергозиращ тонер и нанесете с потупване овлажняващ крем. Можете също така да сложите силиконова база. Козметиката задържа по-дълго агрима и предпазва кожата от лъщене. След това нанесете грима на лицето.

Стъпка 2. Гримиране на лицето

Сега, когато кожата на лицето е освежена и хидратирана, поставете върху него фон-дьо-тен. Естествено неговия нюанс трябва да е отговарящ на тена на кожата ви. Нанасяйте го с помощта на четка за грим, защото ви позволява по-ефективно да маскирате кожни несъвършенства. Покрийте тъмните кръгове под очите, големите обезцветявания, акнето и гърба на носа с ярък коректор. Разнесете и смесете с фон-дьо-тен-а с помощта на пръстите. Сега вземете за бронзанта и го постави под скулите, от двете страни на носа, както и по линията на косата (челото) и го размажете добре. Не забравяйте, че не можете да оставите някакви тъмни следи или линии по лицето си. Имайте предвид, че нюанса на бронзанта не може да бъде прекалено тъмен. Погалете бузите си с меката четка за руж и разпространете малко подчертаващ маркер. По този начин ще предадете на лицето си за лъчезарен и здрав вид. Нанесете коректор и върху лъка на Купидон, тъй като това оптически ще направи устните ви по-голяма.

Стъпка 3. Грим на очите и устните

Започнете с веждите. Срешете ги, очертайте ги с молив за вежди или със сенки. От само себе си се разбира, че цветът на козметиката трябва да съответства с цвета на косата ви. След това, се прилагат основа за сенки за очи върху цялата повърхност на клепачите. Ако правите дневния грим, използвайте само телесен цвят, розова пудра или светло кафяви сенки за очи. Очертайте леко гънките на очите с малко по-тъмен нюанс. Използвайте същия цвят и върху външните ъгли на очите. Покрийте клепачите си с изкрящи сенки за очи. Сега, времето за черни и бели очни моливи. Вземете първо белия и очертайте вътрешната линия на долния клепач. След това, с черния молив за очи направете очна линия на горния клепач по линията на миглите. След това извийте миглите и старателно нанесете спиралата по всички мигли. Накрая, покриете устните си с ярко розово червило.

Вашият дневен грим е готов!