ГРИМ - ОСНОВА ЗА ПОСТАВЯНЕ – СТЪПКА ПО СТЪПКА

С четка, нокът, с потупване, размазване, със или без крем? Кой от нас не разполага с подобни дилеми по време на всяко приложение основа за грим? Достатъчно е да научите няколко съвета за красота, за да направите перфектния грим.

Грижата на първо място. Няма основа за грим, който да изглежда добре на раздърпано лице. Ако правите грим преди работа или училище, т.нар дневния грим, освежете кожата си с леа тонер или пък с овлажняващ крем (това трябва да се прави, особено през зимата) и напръскайте с термална вода точно преди нанасяне на основата за грим. Когато козметиката се абсорбира, можете да поставите основа за грим. Ако правите вечер грим, започнете с прецизно премахване на дневния грим. Не дооправяйте грима, който сте носили през целия ден. Всичко, което ще постигне по този начин, ще бъде уморен външен вид и кожата ви ще бъде покрита с няколко излишни козметични слоеве. На следващо място, почистете лицето си с тонер, ексфолиирайте кожата и поставете маска за лице. Преди да поставите основата за грим, първо нанесете с потупване овлажняващ крем върху лицето си или го омекотете с някакво олио.

Как да поставите основа за грим през лятото?

Започнете с хидратиращ крем и след това приложете слънцезащитен крем. След това извършете рутинно гримиране. Ако се страхувате, че крема може да подчертаe сухите части на кожата ви, тогава ексфолирайте кожата си предварително. Тази процедура трябва да изглади лицето ви и облекчи приложението на друга козметика. Когато става въпрос за Слънцезащитните продукти, прилагайте ги по начина, описан в приложената листовка. Само правилното прилагане може да ви предпази от изсушаване и прекомерно избелване на лицето (всеки слънцезащитен продукт обаче избелва малко кожата на лицето.) Добрата новина е, че някои козметични продукти за предпазване от слънцето, могат да заменят базата за грим.

Сега, време да поставим основата за грим.

Стиснете малко количество от продукта върху дланта си. Така козметичнния продукт се затопля бързо и като следствие е по-лесно да разпространим продукта върху лицето си. Разбира се може да се прилага фон-дьо-тен с четка, гъба или с пръсти. Всички посочени начини на приложение са еднакво добри и можете да разбъркавате техниките свободно. Неща, които често се пренебрегват - някои фон-дьо-тен може да се изисква конкретен аксесоар за поставяне, тъй като последователността на продукта определя начина на приложение. Потупвайте леко продукта по лицето си. Ако бихте искали да получат по-голяма степен на покритие, се прилага друг слой от козметиката постепенно. Използвайте коректор, само когато сте в нужда за покриване на обезцветяване, белези от акне и тъмните кръгове под очите. В края закрепете грима с прозрачна пудра, която е в състояние да се приспособи към тонуса на вашата кожа и нюанса на фон-дьо-тена.